Technisch textiel en confectie bij De Kemphaan: uw partner in kwaliteit en innovatie

Bij De Kemphaan hebben wij ons gespecialiseerd in technisch textiel en confectie, waarbij we gebruik maken van onze uitgebreide ervaring en geavanceerde technologieën. Met een indrukwekkend aantal van 80 stikmachines en een team van getrainde vakmensen, zijn wij uw ideale partner voor al uw textielbehoeften.

Wat is Technisch Textiel?

Technisch textiel verschilt aanzienlijk van conventionele textielproducten. Het is speciaal ontworpen om te voldoen aan specifieke technische en prestatie-eisen, zoals duurzaamheid, sterkte, elasticiteit, brandwerendheid en waterbestendigheid. Technisch textiel wordt veel gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de auto-industrie, gezondheidszorg, bouwsector en sport- en vrijetijdssector.

Onze Expertise in Technisch Textiel

Bij De Kemphaan beschikken we over de kennis en middelen om hoogwaardig technisch textiel te produceren. Onze stikmachines kunnen verschillende materialen aan, zoals Kevlar, Nomex, Gore-Tex en andere gespecialiseerde stoffen die specifieke functies en prestaties vereisen. We kunnen producten maken die bestand zijn tegen extreme omstandigheden, slijtage en mechanische belasting.

Zo hebben wij al jaren een mooie samenwerking met de firma Bexco. Zij zijn wereldleider in de productie van synthetisch koorden voor het aanmeren van Mega schepen, olieboorplatforms, verankeren en vastzetten van windmolens.

Confectie op Maat

Naast technisch textiel bieden wij uitgebreide confectiediensten aan. Ons team van ervaren naaisters en technici zorgt voor de productie van op maat gemaakte textielproducten, van uw ontwerp tot eindproduct. Of het nu gaat om industriële toepassingen, matrassen, kussenslopen, draagzakken of speciale beschermende uitrusting, wij zorgen voor een perfect afgewerkt product.

Onze 80 Stikmachines: De Ruggengraat van Onze Productie

Met maar liefst 80 stikmachines zijn wij goed uitgerust om aan de meest veeleisende productienormen te voldoen. Onze machines variëren van eenvoudige naaimachines tot geavanceerde computergestuurde stikselsystemen, die zorgen voor precisie en consistentie in elk stuk dat we produceren. Dit grote aantal machines stelt ons in staat om zowel kleine als grote productieruns efficiënt en op tijd af te ronden.

Voordelen van Samenwerken met De Kemphaan

  1. Kwaliteit en betrouwbaarheid: Onze producten zijn van de hoogste kwaliteit, vervaardigd met oog voor detail en duurzaamheid.
  2. Flexibiliteit: Dankzij onze uitgebreide machinepark kunnen we snel schakelen tussen verschillende projecten en productietypes.
  3. Duurzaamheid: Wij stimuleren het gebruik van gerecycleerde en milieuvriendelijke materialen en processen, waardoor we bijdragen aan een duurzame toekomst.
  4. Kennis en innovatie: Ons team blijft continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de textielindustrie, waardoor we innovatieve oplossingen kunnen bieden.
  5. Lokale productie: Al onze producten worden in België vervaardigd, wat zorgt voor korte communicatielijnen en snelle levertijden.

Technische Ondersteuning en Advies

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen productie. We bieden ook uitgebreide technische ondersteuning en advies aan onze klanten. Of u nu hulp nodig heeft bij het ontwerpen van een nieuw product of het optimaliseren van een bestaand proces, ons team van experts staat klaar om u te helpen.

Case Study: Succesverhalen van Onze Klanten

 

Eén van onze recente projecten is de productie van Thea Swingbags. Door gebruik te maken van onze expertise in technisch textiel en onze geavanceerde stik- en (laser)snijmachines konden we een product leveren dat voldoet aan strenge veiligheidseisen en tegelijkertijd comfortabel en duurzaam is. Dit project benadrukte niet alleen onze technische vaardigheden, maar ook onze toewijding aan klanttevredenheid.

Conclusie

Bij De Kemphaan zijn we trots op onze capaciteiten in technisch textiel en confectie. Met onze uitgebreide ervaring, geavanceerde technologie en toewijding aan kwaliteit, zijn wij de ideale partner voor al uw textielbehoeften. Of u nu een klein bedrijf bent dat op zoek is naar maatwerkoplossingen, of een grote onderneming die behoefte heeft aan een betrouwbare productiepartner, wij staan klaar om u te ondersteunen.

Verken onze website voor meer informatie over onze diensten en ontdek hoe wij uw productie kunnen optimaliseren en uw verwachtingen kunnen overtreffen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

stay connected

Volg ons op LinkedIn voor meer updates, tips en inspirerende verhalen over onze projecten. Samen kunnen we uw productie naar een hoger niveau tillen.

nog zo'n nieuws